www.helliston.eu –verkkokaupan henkilötietojen vastaava käsittelijä on Helliston OÜ (rek. nro. 10837744), osoite Peetri 1B, 80029 Pärnu; puh.: 53457161, s-posti: info@helliston.eu

Millaisia henkilötietoja keräämme?

Keräämme ainoastaan niitä henkilötietoja, joita tarvitaan tilausten toteuttamiseksi ja tarvittaessa asiakkaaseen yhteyden ottamiseksi:

  • Nimi, puhelinnumero ja s-postiosoite
  • Tavaran toimitusosoite
  • Pankkitilin numero
  • Tavaroiden ja palvelujen hinta ja maksuihin liittyvät tiedot (ostohistoria)
  • Asiakastuen tiedot

Millainen on henkilötietojen käsittelemisen oikeudellinen perusta?

Käsittelemme henkilötietoja kanssasi solmitun sopimuksen tavoitteiden mukaisesti (Myyntiehdot).

Käsittelemme henkilötietoja oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi (esim. kirjanpito ja kuluttajariitojen ratkaiseminen).

Pankkitilin numeroa käytämme ainoastaan asiakkaalle maksujen palauttamiseksi

Henkilötietoja (kuten s-posti, puhelinnumero, nimi) käsittelemme ratkaistakseen tavaroihin ja palvelujen tarjoamiseen liittyviä asioita (asiakastuki).

Käsittelemme myös verkkokaupan käyttäjän IP-osoitetta tai muita verkkotunnisteita verkkokäyttötilastointiin.

Missä tarkoituksessa käsittelemme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi tilausten hoitamiseksi ja tavaran toimittamiseksi.

Ostohistorian tietoja (oston päivämäärä, tavara, määrä, asiakkaan tiedot) käytämme ostetuista tavaroista ja palveluista yleiskatsauksen laatimiseksi sekä asiakkaan mieltymysten analysointiin.

Mitä tietoja näemme?

Jos sinulla on tili verkkokaupassamme, niin näemme nimesi, osoitteesi, puhelimesi ja sähköpostiosoitteesi. Se on tieto, jota tarvitaan tilauksen hoitamiseksi.

Sama pätee henkilöihin, jotka tilaavat verkkokauppamme kautta tuotteita ilman tiliä perustamatta.

Lisäksi näemme tietoa tilatuista tuotteista.

Kenelle meidän on oikeus antaa henkilötietojasi?

Meillä on oikeus antaa tietojasi kuljetuspalvelujen tarjoajille, joiden tehtävänä toimittaa tavara sinulle. Pakettiautomaattiin lähettäessä annetaan ainoastaan nimi, puhelin ja s-posti. Kuriiripalvelun ja yleispostipalvelun tarjoajalle annetaan lisäksi myös osoitteesi.

Lisäksi voimme esittää myös laskuissa olevia henkilötietoja kirjanpitopalveluja tarjoavalle yhtiölle kirjanpitotoimien tekemiseksi.

Voimme antaa tietojasi myös tietoteknologiapalvelujen tarjoajille, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, jos se on tarpeen verkkokauppamme toiminnallisuuden tai ylläpidon takaamiseksi.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja?

Jos sinulla on tili verkkokaupassamme, niin tietosi ovat siihen saakka tietojärjestelmässämme, kunnes itse et poista tai pyydä poistamaan tiliäsi.

Jos teet tilauksesi ilman tiliä perustamatta, näemme ostohistoriasi 3 vuotta.

Kirjanpitotietoja (esimerkiksi laskuissa olevat henkilötiedot) säilytämme lain säädöksistä johtuen 7 vuotta.

Maksuihin ja kuluttajariitaan liittyvien riidan tapauksessa säilytetään henkilötietoja kunnes vaateen täyttämiseen saakka tai vanhenemisajan loppuun saakka.

Millaiset oikeudet sinulla on henkilötietoihisi?

Sinulla on oikeus kysyä meiltä todistusta siitä, millaisia henkilötietoja näemme, jos Sinulla on verkkosivulla tili tai olet verkkosivumme kautta esittänyt tilauksen.

Jos sinulla on verkkosivullamme tili, sinulla on oikeus muuttaa tietojasi verkkokaupan käyttäjäprofiilissa.

jos sinulla on verkkosivullamme tili, sinulla on oikeus se poistaa tai vaatia meiltä sähköpostitse sen poistamista. Tilin poistamisen jälkeen henkilötietosi eivät jää järjestelmäämme, paitsi tiedot, joita pitää säilyttää kirjanpidossa tai kuluttajariitojen ratkaisemiseksi.

Keräämmekö muita tietoja?

Kyllä. Kuten monet muut verkkosivustot, me myös käytämme Google Analyticia verkkoliikenteen seuraamiseksi sivustollamme, ymmärtääksemme paremmin asiakkaidemme käyttäytymistä. Tiedot, joita Google Analyticin kautta näemme, ovat henkilöimättä eikä näitä voida yhdistää tiettyihin henkilöihin.

Miten suojelemme henkilötietoja?

Henkilötietoja säilytetään ylläpitopalvelimissa Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueeseen liittyneiden maiden alueella. Tietoja voidaan luovuttaa maihin, joiden tietosuojatason Euroopan Komissio on arvioinut riittäväksi ja USA:n yhtiöille, jotka ovat liittyneet Privacy Shield -järjestelyyn

Teemme osaltamme kaiken henkilötietojesi suojaamiseksi. Sovellamme asianmukaisia luonnollisia, järjestöllisiä ja tietoteknisiä turvamenetelmiä henkilötietojesi suojelemiseksi satunnaiselta tai laittomalta tuhoamiselta, häviämiseltä, muuttamiselta tai luvattomalta pääsyltä ja julkistamiselta.

Jos sinulla on epäily, että tietojasi on käytetty laittomasti, niin pyydämme siitä meille ilmoittamaan pikimmiten.

Taholtamme pääsy henkilötietoihin liittyy ainoastaan tilausten ja siihen liittyvien ongelmien (asiakastuki, asiakkaaseen yhteydenpito) käsittelemiseen.

Luovutamme henkilötietoja valtuutetuille käsittelijöille (esim. kuljetuspalvelun ja kirjanpitopalvelun tarjoajille) ainoastaan heidän kanssa solmittujen sopimusten perusteella. Heidän velvollisuutena on taata henkilötietojen käsittelyssä asianmukaiset suojatoimenpiteet.

Lähetämmekö mainoksia sähköpostitse?

Kyllä, mutta vaan mikäli olet antanut siihen erikseen suostumuksesi. Yritämme lähettää mahdollisimman vähän sähköpostiviestejä eivätkä ne ole henkilöityjä, eivätkä henkilökohtaiset, ts. Emme tutki asiakkaiden ostomieltymyksiä emmekä lähetä henkilöityjä mainostarjouksia.

Jos et halua saada sähköpostitse tulevia mainoksiamme, niin sinun pitää painaa sähköpostiviestin lopussa vastaavaa linkkiä tai kirjoittaa meille.

Milloin loppuu vastuumme?

Käytämme verkkokaupassamme myös viittauksia muille verkkosivustoillemme, joiden sisällöstä eikä tietosuojaan liittyvistä asioista emme ole vastuussa. Tällä hetkellä, jolloin nämä viittaukset muihin sivustoihin on tehty, meidän ei ole ollut syytä epäillä näitä epäturvallisuudesta.

Miten ratkaistaan riitoja?

Sinulla on aina oikeus kääntyä henkilötietojen suojaan liittyvissä asioissa sekä puoleemme että myös Viron tietosuojaviranomaisten (Eesti Andmekaitse Inspektsioon) puoleen.

Henkilötietojen käsittelemiseen liittyvissä riidoissa käytetään asiakastukemme sähköpostiosoitetta: info@helliston.eu. Valvontaviranomainen on Viron tietosuojan tarkastuslaitos (Eesti Andmekaitse Inspektsioon info@aki.ee).